Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
/ Etusivu / Tunnit / Helppo C tasotunti

Nimi: Lexa
Lähetetty: 30.01.2019
18:42
Otsikko: Helppo C tasotunti
Tunti pidetään Tarumaan maneesissa. Tunnin vetäjänä Lexa.

Tämän tunnin suoritettuaan ratsastaja saa hoitohevosensa sivulle tasomerkinnän Helppo C.

Alkuverryttelyn aikana Lexa kertoo tuntilaisille Helppo C-tasoon vaadittavista liikkeistä ja kuinka ne tulee ratsastaa. Pysähdykset ja peruutukset ovatkin meille tuttuja perustunnilta ja tänään harjoittelemme oikeanlaista kentälle saapumista, pysähdystä, tervehdystä ja liikkeelle lähtöä. Myös peruutuksen suorittaminen harjoitellaan tälläkin tunnilla. Näiden jälkeen alamme opiskella mikä ero on keskikäynnillä, lisätyllä käynnillä, kootulla käynnillä ja vapaalla käynnillä. Helppo C ohjelmassa keskikäynti on se mitä pyydetään. Keskikäynnissä askelpituus hieman kasvaa ja taka-kaviot astuvat etukavioiden jälkien eteen. Hevosen tulee liikkua eloisasti, puhtaasti ja rauhallisesti kevyellä kuolaintuntumalla.

Ravitehtävissä harjoitusravi on meille myös tuttu ja nyt harjoittelemme tempon lisäystä lävistäjällä. Hiomme kevennystä, istuntaa, apuja ja kiinnitämme huomiota myös oikeiden ratsastusradan teiden seuraamiseen. Hevosen tulee pidentää askeltaan. Toisessa lisäyksessä ratsastaja keventää ja toisessa ei. Ravitehtävissä harjoittelemme myös kolmikaarista kiemurauraa.

Laukkatehtävässä oikean ja vasemman harjoituslaukan nostamista. Laukkaamme keskiympyrän molempiin suuntiin. Laukkatehtävässä kiinnitämme huomiota hevosen asettamiseen, omaan istuntaan ja oikeiden apujen antamiseen. Lopuksi loppukäynti ja keskustelua liittyen Helppo C:n kouluohjelmaan. Oppilaat saavat kysyä mieltä askarruttavia asioita ja voimme vielä kokeilla joitakin liikkeitä, jos jollakin on jotain epäselvää.

Ilmoittautumiset alle muotoa: ratsastaja - hevonen

Vastaa tähän
Nimi: Amanda
Lähetetty: 31.01.2019
11:59
Otsikko: Helppo C tasotunti
Amanda - Rami

Vastaa tähän
Nimi: Sandra
Lähetetty: 31.01.2019
14:32
Otsikko: Helppo C tasotunti
Sandra - Macy

Vastaa tähän
Nimi: Vanessa
Lähetetty: 31.01.2019
18:49
Otsikko: Helppo C tasotunti
Vanessa - Whiskey

Vastaa tähän
Kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä!

©2019 Virtuaalitalli Tarumaa - suntuubi.com